Тактиката от съветско време на Русия, съчетана с "остаряващите превозни средства и оръжия", пречат на нейните сили "бързо да наберат скорост" на бойното поле в Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

След превземането на Лисичанск руската армия не успя да постигне "значителен териториален напредък", въпреки че продължава да нанася артилерийски удари в района на Донбас, отбелязва ведомството.

В доклада се допълва и че въпреки че представители на Киев и Москва продължават да обсъждат въпроса за износа на зърно, перспективите за по-широки преговори относно прекратяването на конфликта остават малко вероятни.

Вчера Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон (ISW), предупреди, че "оперативната пауза", обявена официално от Кремъл, не означава прекратяване на атаките и че графикът на руските военни не е ясен.

След обявеното превземане на Луганска област Русия сега съсредоточава настъплението си върху Донецкия регион.

Киев съобщи, че тази сутрин руската армия е нанесла повече от 10 ракетни удара по украинския град Николаев. Поразена е гражданска инфраструктура.

Ракети летят на разсъмване по Николаев и Краматорск

Ракети летят на разсъмване по Николаев и Краматорск

Руската армия поднови ракетните атаки призори