Линдзи Греъм, един от най-приближените на президента Доналд Тръмп в Сената, обяви, че днес няма да призове държавния глава да признае загубата си на президентските избори.

Сенаторът от Южна Каролина даде интервю за радио Фокс нюз, пише "Гардиън".

Той обаче намекна, че знае, че президентската надпревара приключи.

Тръмп може да бъде изгонен от Белия дом от "Сикрет сървис", ако не се оттегли

Тръмп може да бъде изгонен от Белия дом от "Сикрет сървис", ако не се оттегли

Законът за преход на президентската власт от 1963 г. е ключов

Докато насърчава Тръмп да продължи съдебната битка в ключови щати, Греъм също призова президента "да не позволява това движение да умре" и "да помисли да се кандидатира отново".

Греъм подчерта, че "Гроувър Кливланд се връща отново. Доналд Тръмп трябва да помисли за това".

Стивън Кливланд губи изборите за преизбиране през 1888 г., но отново печели четири години по-късно, побеждавайки президента Бенджамин Харисън. Той е единственият президент, който има два непоследователни мандата.

Тръмп е уникален президент в историята на САЩ по загуби

Тръмп е уникален президент в историята на САЩ по загуби

Той е единственият с импийчмънт, губи преизбиране и два пъти губи народния вот

Републиканецът също коментира, че ще атакуват гласуването по пощата през следващите месеци, след като помогна на Джо Байдън да спечели ключови щати.

"Ако запазим Сената, ние трябва да сформираме комисия в Сената за анализиране на гласуването по пощата и как е работило през 2020 г.", каза републиканският сенатор.

Републиканците най-вероятно ще запазят Сената, но демократите могат да получат контрол, ако спечелят двете места в Джорджия на балотаж през януари 2021 г.

В събота стана ясно, че Джо Байдън е победител на исторически президентски избори. Той спечели Пенсилвания и Невада, които му дадоха необходимите минимум 270 електорални гласа в Избирателната колегия. Тръмп отказва да признае поражението си.