Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин са разговаряли на Г-20 в Аржентина без американски преводач или съветник, информира The Hill.

Вчера "Файненшъл таймс" писа, че Тръмп е провел разговор с Путин в кулоарите на Г-20 в Буенос Айрес през ноември 2018 г. след вечерята. На разговора е присъствала и Мелания Тръмп, но не е имало преводач или представител на САЩ, който да запише разговора. Путин е бил придружен от преводач. На масата са били четиримата.

Източник от руското правителство съобщи пред "Файненшъл таймс", че разговорът е продължил около 15 минути. Те са обсъдили ситуацията в Сирия и сблъсъка между руските сили и украинските Военноморски сили няколко дни по-рано. Представителят добави, че двамата лидери са разговаряли и за потенциална официална среща.

Белият дом призна, че Тръмп е провел "неофициален разговор" с Путин по време на форума, но не разкри подробности.

Американският лидер трябваше да проведе официална среща с Путин на форума в Аржентина, но отмени плановете в последния момент заради възникналото напрежение между Русия и Украйна.

Преди няколко седмици вестници писаха, че Тръмп крие подробности от срещите си с руския лидер, включително и е задържал бележките на преводач.

В САЩ искат преводачът на Тръмп да разкрие разговора с Путин

В САЩ искат преводачът на Тръмп да разкрие разговора с Путин

Топ щатски демократи считат, че американската общественост заслужава да знае всички подробности