Милиардерът Доналд Тръмп нападна „отвратителните и корумпирани медии”, отговаряйки на статия на „Ню Йорк таймс”, в която се твърди, че съветниците му се опитали да го обуздаят заради „подстрекателното му поведение, съобщават световни агенции.

В статията, публикувана в събота, изданието пише, че Иванка Тръмп, нейният съпруг и политическият екип на милиардера са се намесили на 20 юни и Тръмп се е съгласил да промени тона си, но впоследствие пак се върнал към старите си навици.

Статията беше оплюта от кандидата на републиканците, който описа вестника като „западащ” и представената информация като „лъжа”. Той обвини медиите, че са „корумпирани”.

Магнатът написа в профила си в „Туитър”, че разпространената за него информация е измислица и че изданието защитава Хилари Клинтън.

Ако отвратителните и корумпирани медии ме отразяваха честно и не вкарваха фалшиво значение на думите, които съм изрекъл, аз щях да победя Хилари с 20%”, оплака се Доналд Тръмп.

Моите митинги не се отразяват адекватно от медиите. Те никога не са дискутирали истинското послание и никога не показаха мащаба на привържениците и ентусиазма”, продължи още той.

Вчера Тръмп определи журналистите и най-вече на вестник „Ню Йорк таймс” като „най-нечестните хора”.

Магнатът вече забрани да се дава акредитация на няколко медии, включително на вестник „Вашингтон пост”.

В същото време кандидатът на републиканците за вицепрезидент на САЩ Майк Пенс заяви, че има дискусия в щаба на Тръмп за прекратяване на черния списък с медии.

Междувременно представители в Републиканската партия, които се обявиха срещу милиардера, са започнали разговори за намаляване на финансовата поддръжка за кандидат-президента и пренасочването й към запазване мнозинството в Конгреса.