Президентът Доналд Тръмп напуска Белия дом тази седмица с най-ниския рейтинг на одобрение по време на мандата си. Само 34% от американците одобряват работата, която е свършил. Това сочи проучване на "Галъп", цитирано от АФП.

Байдън отново спира полети до САЩ, отменя заповедта на Тръмп

Байдън отново спира полети до САЩ, отменя заповедта на Тръмп

Ситуацията не ни позволява да разхлабване ограниченията сега

Социологическата агенция отбелязва, че средният рейтинг на одобрение по време на мандата на Тръмп е 41% - четири процента по-нисък от всеки негов предшественик, откакто "Галъп" прави такива изследвания.

Рейтингът на американския лидер се срина до 35% на предишни проучвания, предимно след като отказа да осъди насилието на бели супремасисти в Шарлотсвил, Вирджиния, през 2017 г.

Последното социологическо проучване по време на президентството на Тръмп е проведено в седмицата от 4 до 11 януари, което покрива щурмуването на Капитолия от поддръжници на президента, които се опитаха да блокират потвърждаването на победата на Джо Байдън.

Тръмп напуска Белия дом сутринта на 20 януари

Тръмп напуска Белия дом сутринта на 20 януари

Очаква се да отпътува за Флорида...

Най-високият рейтинг на Тръмп е в началото на 2020 г., когато той бе изправен пред импийчмънт в Сената и в началото на пандемията, която отне живота на повече от 400 000 американци.