Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в изявление, че президентските избори през 2020 г. в окръг Фултън, Джорджия, са корумпирани и че потенциален одит ще го покаже

"Защо радикалните леви демократи в Джорджия се борят толкова силно в окръг Фултън да няма съдебен одит на 150 000 отсъстващи бюлетини? Може да има само една причина и това е, защото знаят, че гласуването е корумпирано и одитът ще го покаже. Републиканците трябва да се борят здраво и да побеждават", обяснява Тръмп.

След изборите през ноември 2020 г. 45-ият президент на САЩ настоя, че има измама с избиратели в няколко щати, включително Джорджия, и това е навредило на преизбирането му.

Прокурори в Джорджия погнаха Тръмп за натиска върху изборните власти

Прокурори в Джорджия погнаха Тръмп за натиска върху изборните власти

Той искаше да му "бъдат намерени" около 11 хил. гласа

Републиканците в американския сенат в петък блокираха двупартийно разследване за смъртоносното нападение над Капитолия от поддръжници на Тръмп, въпреки порой от критики, съобщава "Ройтерс".

"Всички знаем какво се случва тук. Републиканците в Сената избраха да защитят "голямата лъжа", защото се страхуват, че всичко, което може да разстрои Доналд Тръмп, може да им навреди политически", заяви лидерът на демократите от Сената Чък Шумър след гласуването.

След гласуването в Сената председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че демократите ще "продължат и ще открият истината" за случилото се на 6 януари, но не каза нищо за това дали ще създаде специална комисия за разследване, както някои демократи предполагат.

Чейни: Тръмп е невиждана досега заплаха

Чейни: Тръмп е невиждана досега заплаха

Непоколебим е в агресивните си усилия и води "кръстоносен поход, за да подкопае нашата демокрация"

Американското министерство на правосъдието поиска федерален съдия да отхвърли дело, заведено срещу Тръмп, бившия генерален прокурор Уилям Бар и други длъжностни лица заради насилственото отблъскване на мирни протестиращи на демонстрация в Белия дом миналата година, съобщава Washington Post

Тръмп и други американски служители трябва да се считат за имунизирани срещу граждански дела заради полицейски действия, предприети за защита на президента и за осигуряване на движенията му, казаха юристите на Министерството на правосъдието.

Федералните агенти на коне използваха сълзотворен газ, за да разчистят от протестиращи площад Лафайет близо до Белия дом.

Полицейският погром позволи на Тръмп да си организира снимка в близката църква, на която държеше копие на Библията. Пожар, запален по време на по-ранни протести бе причинил леки щети на църквата.

В съдебният иск пише, че Тръмп, Бар и други служители са нарушили конституционните права на демонстрантите. Тръмп тогава изригна срещу "отрепки, нищожества и неудачници", протестиращи в Ню Йорк.

Топ генералът на САЩ: Сгреших, че придружих Тръмп до църквата

Топ генералът на САЩ: Сгреших, че придружих Тръмп до църквата

Мили и военният министър Марк Еспър придружиха президента