Турци чупят айфоните си на протест срещу политиката на американския президент Доналд Тръмп, информира CBS NEWS.

Демонстранти използваха чукове и стреляха с пистолети по айфоните си като символична подкрепа за турското правителство, което влезе в сблъсък с администрацията на Тръмп заради задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

Видеоматериали показват турски граждани да унищожават американски смартфони, след като президентът Реджеп Ердоган призова съгражданите си да бойкотират американски продукти, особено айфони.

На едно от видеата, разпространявани в турското онлайн пространство, мъж с четири момчета, които са клекнали и зад тях е опънат турският флаг, директно се обръща към Тръмп.

"Кой си мислиш, че си? Ако ни заплашваш с глад, ти само ще ни разсмееш. Прави каквото искаш", каза мъжът преди да вземе чук и да почне да мачка айфони, подадени от момчетата.

"Виж какво се случи с айфоните ти по нареждане" на Ердоган, добави той.

На друго видео депутат купува смартфон Samsung и призовава свой колега да хвърли стария му айфон на пода и да скочи върху него. Депутатът след това заявява: "САЩ са влачени на пода".

На други видеа мъж стреля по айфона си с пистолет, а момче излива бутилка кола в тоалетната - всичките са солидарни с Ердоган.