Полицията в Унгария препоръча на прокуратурата да повдигне обвинения срещу един афганистанец и седем българи, заподозрени за смъртта на 71 мигранти през август 2015 година, съобщава АП.

Мигрантите са се задушили в хладилен камион в Австрия.

50 имигранти открити мъртви в камион в Австрия

50 имигранти открити мъртви в камион в Австрия

Починали от задушаване

Зотан Борос, началник отдел за борба с нелегалната имиграция към Националното следствено бюро, заяви, че са издадени международни заповеди за задържането на други трима български граждани, които са заподозрени, че са били шофьори в базирана в Унгария група за трафик на хора.

Борос добави, че афганистанецът се смята, че е местният бос, който живее в Унгария от март 2013 година с бежански статут.

3-ма българи арестувани за камиона със 70-те мъртви мигранти, открит в Австрия

3-ма българи арестувани за камиона със 70-те мъртви мигранти, открит в Австрия

Има „улики", че българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад трагедията. Намерени са телата на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Те са били имигранти от Сирия и вероятно са загинали от задушаване в камиона

Представителят обвинява заподозряния лидер на групата за трагедията, която е станала заради „безскрупулните и алчните му” действия. Като доказателство за това той посочва факта, че ден след смъртта на 71-те мигранти австрийската полиция открила 67 мигранти в подобен камион на същата група.