В Германия договориха допълнителен пакет за подпомагане на икономиката. 10,8 милиарда евро ще отидат като данъчни облекчения за бизнеса и допълнително подпомагане на работниците. Семействата ще бъдат подпомогнати да си купят техника като компютри за децата за електронно образование, информират "Ройтерс" и "Гардиън".

Повече от 5000 починали от коронавирус в Германия

Повече от 5000 починали от коронавирус в Германия

Починали са още 215 души, с които общо достигнаха 5094

Германската управляваща коалиция постигна споразумение за допълнителни мерки в помощ на работниците и компаниите.

Работниците, останали по домовете си заради ограничителните мерки, сега ще получат 70-77% от нетната си заплата за четвъртия месец на безработица, което е увеличение с 10% в сравнение с полученото през първите три месеца. От седмия месец те ще получават 80-87% от заплатата си.

Партиите се съгласиха временно да намалят данъчната тежест за кетъринг сектора с намаляване на ДДС за храните и осигуряване на данъчни облекчения за малките компании. Пакетът също включва увеличаване на финансовата помощ на федералното правителство за училищата и учениците с 500 милиона евро, която включва насърчаване на електронното образование и цифровизация.

Носенето на маски задължително във всички провинции на Германия

Носенето на маски задължително във всички провинции на Германия

Бремен е последната провинция в страната, която подкрепи мярката

Допълнителният пакет идва на фона на постепенното отваряне на икономиката на Германия. От понеделник сутринта е разрешено да отворят книжарниците, магазините за цветя, дрехи, както и други магазини с площ под 800 квадратни метра.

Германия вече одобри първоначален спасителен пакет от над 750 милиарда евро за смекчаване на последиците от пандемията от коронавирус за икономиката. Правителството за първи път взе нов заем от 2013 г.

Кризата с коронавируса е в началото, предупреди Меркел и подкрепи СЗО

Кризата с коронавируса е в началото, предупреди Меркел и подкрепи СЗО

СЗО е необходим партньор и ние подкрепяме мандата й

Починалите от коронавирус в Германия са над 5000, показват последните данни на Институт "Роберт Кох".

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,6 млн. случая и над 183 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 713 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".