Всички провинции в Германия обявиха планове за задължително носене на маски като част от борбата с коронавируса, информира Би Би Си.

Бремен е последната провинция в страната, която подкрепи мярката. Местният парламент ще потвърди решението в петък.

В Германия с първи изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху хора

В Германия с първи изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху хора

При първата част от изпитанието 200 здрави хора на възраст между 18 и 55 г. ще получат няколко варианта на ваксината

Маските ще бъдат задължителни в обществения транспорт в цялата страна. Почти всички провинции също задължават част от лицето да е покрито в магазините.

Германският канцлер Ангела Меркел силно препоръча да се носят маски през миналата седмица, когато обяви мерки за разхлабване на ограничителните мерки.

Различните държави налагат различни насоки за използването на маски.

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде заяви, че трябва методично да проверят всички налични доказателства, включително и чрез аутопсии

Австрия задължи носенето на маски в магазините от началото на този месец, но днес Швейцария потвърди, че няма да задължава гражданите да носят маски, въпреки че страната разхлабва ограниченията.

От понеделник в повечето германски провинции влизат нови правила щом бъдат прокарани от местните парламенти. Но провинциите имат различни мерки къде са задължителни маските. Всички 16 провинции задължават носенето на маски в обществения транспорт. Но в Берлин няма да бъде задължително носенето на маска в магазина.

В северната провинция Мекленбург - Предна Померания ще се налага глоба от 25 евро, ако не се носи маска в обществения транспорт. Другите провинции все още не са решили дали да се налагат глоби.

Според последните данни на Институт "Роберт Кох", цитирани от "Ройтерс", в Германия заразените с коронавирус се увеличиха с 2237 до 145 694. За втори пореден ден има увеличение на новите случаи.

Починалите нараснаха с 281 до 4879.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,5 млн. случая и над 178 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 696 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".