В САЩ откриха змия с две глави. Наречена Двойният Дейв, редкият екземпляр е открит от учени в гора в американския щат Ню Джърси, пише "Гардиън".

Двуглавото дървесно гърмящо змийче е открито през миналия месец от групата Herpetological Associates, която изследва застрашени влечуги.

Змията е наречена Двойният Дейв, защото е открита от природозащитника Дейв Шнайдер и негов колега, който също се казва Дейв. Змията, която е с дължина 20-25 сантиметра, е с две глави, което означава, че има четири очи и два езика.

Шнайдер обясни, че двете глави на Двойния Дейв действат независимо една от друга и са напълно развити. Според него ще бъде трудно подобно създание да оцелее в дивата природа, защото лесно може да се превърне в плячка.

При двуглавите змии често едната глава е малко по-развита от другата. Известно е, че често се бият за храната, като не осъзнават, че отива към една и съща храносмилателна система.

Двуглавите животни се възприемат в много култури като предвестник на бедствие, те често се появяват в митологията. Въпреки че се срещат рядко, случват се около 1 на 100 000 раждания в дивата природа.