Нивото на терористична заплаха във Великобритания е намалено от "критично" на "сериозно", потвърди британският премиер Тереза Мей, цитирана от Скай нюз.

На срещата на комитета при извънредни ситуации "Кобра" независимият Общ център за анализ на тероризма е препоръчал Великобритания да намали до второто най-високо ниво на заплаха - голяма вероятност да бъде извършена атака.

Нов арест за атентата в Манчестър

Нов арест за атентата в Манчестър

Деветима остават зад решетките

Изпълнението на операция Temperer, която включва разполагане на войници по улиците, постепенно ще бъде намалено през следващите дни.

Мей поясни, че решението е взето след "значителни полицейски действия през последните 24 часа", довели до задържането на 11 заподозрени.

Тереза Мей обяви най-високата степен на терористична заплаха

Тереза Мей обяви най-високата степен на терористична заплаха

Британската армия се включи в патрулирането по улиците...

Обаче премиерът подчерта, че "страната трябва да остане бдителна" по време на стотиците събития през уикенда, включително и много спортни мероприятия.

Съобщението е обявено на фона на разпространяваната информация, че в "Мос сайд" се извършва евакуация като част от разследването на терористичната атака в Манчестър.

Полицията в града описа евакуацията като "предпазна мярка, за да се осигури безопасността на всички граждани".

През последните дни полицията проведе няколко акции в Манчестър. Още двама души са задържани, които са на възраст 20 и 22 години.

Беше щурмуван и автобус с цел задържането на 44-годишен мъж.