Служител на посолството на КНДР и мениджър на националната авиокомпания Air Koryo са се срещнали със заподозрените за убийството на Ким Чен Нам според видеозаписи, показани по време на съдебния процес в Куала Лумпур, съобщава "Ройтерс".

 

Четиримата заподозрени, показани на записа от летището, разговарят с жените, преди да атакуват Ким Чен Нам. Трима от тях се срещнали с представител на посолството в Северна Корея и с офицер на авиокомпанията, който е и неидентифициран, на главния терминал на летището в рамките на един час от атентата.

Малайзийските следователи посочиха още четирима от убииците на Ким Чен-Нам

Малайзийските следователи посочиха още четирима от убииците на Ким Чен-Нам

Идентичността на заподозрените в смъртта на брата на лидера на КНДР е установена в резултат на разпит на обвиняеми

Северна Корея категорично отрича обвиненията на южнокорейските и американските официални лица, че стои зад убийството. Заснетите кадри показват, че служителят на Air Koryo помага на тримата заподозрени на гишето за проверка на летището. По-късно организира билет и за четвъртия заподозрян, коментира представител на разследващите.

Мъжете са идентифицирани като севернокорейците Хонг Сонг Хак, Ри Джи Хион, Ри Джа Нам и О Джонг Гил, според разузнавателните данни от специално подразделение на малайзийската полиция.

Водещият следовател Уан Азирул коментира, че е разследвал и взел становище както от посолството, така и от служителя на Air Koryo. "Те обясниха, че помагат на всеки севернокорейски гражданин, който се качва на полет, за да напусне страната", коментира той пред съда.