Председателят на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч, генерал от британските кралски ВВС заяви, че организацията остава готова за диалог с Русия в рамките на Съвета Русия-НАТО, предаде ТАСС във вторник. 

По време на заседание на Военния комитет на НАТО Пийч заяви, че алиансът продължава да има "двоен подход към Русия (сдържане и диалог)", но страната "не реагира положително на предложенията за провеждане на Съвет НАТО-Русия".

Той отбеляза, че НАТО "ще продължи да разчита на конструктивни отношения с Русия, когато действията позволяват това".

Обвиниха НАТО, че готви удари по Беларус и Русия

Обвиниха НАТО, че готви удари по Беларус и Русия

Става дума за масивни удари от въздуха

Спорът на НАТО с Русия остава предимно за региона на Донбас в Източна Украйна, тъй като преди това генералният секретар на организацията заяви, че Русия все още трябва да изведе всички войски от региона, докато Рсуия заяви, че действията на НАТО представляват военна заплаха за нейната сигурност.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също подчертава по време на всяка реч, че алиансът има двоен подход - възпиране и диалог. Той също така заяви по-рано, че Москва отказва да проведе заседание на Съвета Русия-НАТО от две години.

Заседанието на Военния комитет на НАТО на ниво началници на щабове включва дискусия за напредъка на изтеглянето на войските от Афганистан, текущи военни учения и операции на алианса, включително военноморска мисия в Средиземно море и учебна мисия в Ирак.

САЩ: Пентагонът и НАТО демонстрират прозрачност с военни учения за разлика от Русия

САЩ: Пентагонът и НАТО демонстрират прозрачност с военни учения за разлика от Русия

САЩ и техните европейски съюзници настояват Русия да е открита за намеренията си с войски по границите