Втори ден продължава мащабното издирване на изчезналия пътнически самолет на EgyptAir над Средиземно море със 66 души на борда. Първоначалните подозрения са, че самолетът е паднал вследствие на терористични действия, съобщава „Франс прес”.

Министърът на гражданската авиация на Египет заяви вчера, че е твърде рано да се каже защо Airbus A320 с полет от Париж до Кайро е изчезнал от радарите, но подчерта, че по-вероятно е самолетът да е паднал при тероризъм, отколкото заради механичен проблем.

Намерената отломка не е от египетския самолет?

Намерената отломка не е от египетския самолет?

По-рано бе съобщено, че са открити първите отломки от разбилия се

Самолетът изчезна между гръцки острови и египетското крайбрежие в ранните часове на четвъртък. Екипажът на самолета не е изпратил сигнал за проблеми.

Гръцкият военен министър Панос Каменос разкри вчера, че самолетът е правил резки завивания на 11 хиляди метра височина преди да се спусне до 3 хиляди метра и да изчезне от радара.

Египетският самолет паднал от 11 км с резки завъртания, съобщи Атина

Египетският самолет паднал от 11 км с резки завъртания, съобщи Атина

Това заяви гръцкият военен министър Панос Каменос

Египет и Гърция изпратиха самолети и кораби за откриването на пътническия самолет. Те очакват помощ и от френски екипи, докато САЩ изпратиха разузнавателен самолет да помогне в операцията.

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси поиска „засилване издирването” на самолета, след като беше разпространена невярна информация, че са открити части от изчезналия самолет.

Оланд: Египетският самолет е катастрофирал, не изключваме тероризъм

Оланд: Египетският самолет е катастрофирал, не изключваме тероризъм

Самолет Airbus A320 на самолетната компания EgyptAir

EgyptAir първоначално написа в „Туитър”, че египетските власти са открили отломка, но от Атина опровергаха информацията, подчертавайки, че откритият предмет не е от изчезналия самолет.

Френският президент Франсоа Оланд обяви, че самолетът е катастрофирал, докато в същото време Париж и Кайро започнаха разследване.

Египетски самолет изчезна над Средиземно море
на живо

Египетски самолет изчезна над Средиземно море

По данни на „Ал Арабия” жители на гръцки остров са забелязали рано сутринта взрив в небето

В същото време френският външен министър Жан-Марк Еро каза днес, че „няма абсолютно никаква индикация” каква е причината за катастрофата.

Разглеждаме всички варианти, но за момента няма нещо, което да се откроява, защото нямаме абсолютно никаква индикация за причината за инцидента, изтъкна той пред френска телевизия.

САЩ смятат, че е твърде рано да се казва каква е причината за катастрофата.

В самолета е имало 26 чужденци, включително 15 французи. По последна информация той е паднал на 130 морски мили от остров Карпатос.