Прогрес е бил постигнат по време на срещата между британския премиер Тереза Мей и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде "Ройтерс".

В същото време обаче различията остават и сделка все още няма.

Очаква се в събота разговорите да продължат. 

Това са съобщили източници от Еврокомисията, без да дадат повече детайли около разговора. В лаконичното съобщение се казва, че "работата продължава". 

Срещата в Брюксел днес е продължила час и половина.  Мей и Юнкер не са отговаряли на въпроси на медиите. 

От "Даунинг стрийт" за момента няма изявления. 

Каруин Джоунс: Трудно е да се предвиди какво следва след сделката за Брекзит

Каруин Джоунс: Трудно е да се предвиди какво следва след сделката за Брекзит

Първият министър на Уелс не е убеден, че планът на Мей ще бъде подкрепен

Припомняме, че в самата Великобритания бъдещето на споразумението е неясно, тъй като първо трябва да бъде гласувано от парламента, а опозицията не го подкрепя в този вид. 

Тереза ​​Мей предизвика объркване днес, след като обясни, че Обединеното кралство ще напусне ЕС през март следващата година, само няколко минути след предупреждението, че Брекзит може да бъде спрян.

Премиерът отхвърли предупреждения, че ако не се гласува споразумението с ЕС може да се стигне до излизане без договор и коментира, че това може да доведе до цялостна отмяна на Брекзит.

Снимка 390735

Източник: EPA/БГНЕС

Стана ясно, че лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се разбрали да гласуват против споразумението за Брекзит на британския премиер Тереза Мей в Камарата на общините (долната камара на британския парламент), но също така обещаха да предотвратят резултат без сключване на споразумение между Великобритания и Европейския съюз за Брекзит.

Ако споразумението не бъде одобрено от британския парламент, тогава следва нов опит за договаряне на споразумение с ЕС или излизане на Великобритания от Общността без сключване на споразумение.

Барние предложи Великобритания да остане в ЕС до 2022 г., но без права

Барние предложи Великобритания да остане в ЕС до 2022 г., но без права

Удължаване на преходния период след Брекзит до 2022 г.