Трудно е да се предвиди какво следва след сделката между Великобритания и ЕС за Брекзит. Това призна първият министър на Уелс Каруин Джоунс, цитиран от BBC.

Той направи изявлението след срещата си с британския премиер Тереза Мей, по време на която основната обсъждана тема очаквано е бил Брекзит. Джоунс е бил информиран за последното развитие на процеса по "развода" между Лондон и Брюксел. 

Джоунс не е убеден, че планът на Мей за споразумение с Брюксел ще бъде подкрепен в парламента. Според него, документът в този вид не дава необходимата сигурност. 

"Срещата с премиера премина по-добре от очакваното", каза той, но не скри, че несигурността му въпреки всичко остава. 

Мей настоя да напусне ЕС през март, минути след като предупреди за спиране на Брекзит

Мей настоя да напусне ЕС през март, минути след като предупреди за спиране на Брекзит

Даунинг стрийт коментира, че Брекзит без сделка все още е опция

Стана ясно, че лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се разбрали да гласуват против споразумението за Брекзит на британския премиер Тереза Мей в Камарата на общините (долната камара на британския парламент), но също така обещаха да предотвратят резултат без сключване на споразумение между Великобритания и Европейския съюз за Брекзит. 

Ако споразумението не бъде одобрено от британския парламент, тогава следва ново опит за договаряне на споразумение с ЕС или излизане на Великобритания от Общността без сключване на споразумение.

Тереза ​​Мей предизвика объркване, след като обясни, че Обединеното кралство ще напусне ЕС през март следващата година, само няколко минути след предупреждението, че Брекзит може да бъде спрян, съобщават британски медии.

Опозицията във Великобритания се разбра да гласува против сделката на Мей за Брекзит

Опозицията във Великобритания се разбра да гласува против сделката на Мей за Брекзит

Макар че не искат да няма споразумение между ЕС и Великобритания за Брекзит

Премиерът отхвърли предупреждения, че ако не се гласува споразумението с ЕС може да се стигне до излизане без договор и коментира, че това може да доведе до цялостна отмяна на Брекзит.