За трети пореден ден в Южна Корея възстановилите се са повече от новите случаи на коронавирус, въпреки че е открито ново огнище в град Съннам, южно от Сеул, пише "Гардиън".

Най-малко 140 членове на протестантска църква са с положителен резултат за коронавирус. Сред тях е и пасторът. Те са участвали на служби на 1 и 8 март, въпреки че правителството призова да се отменят масовите събирания.

Спад на случаите на коронавирус в Китай и Южна Корея, увеличение в Япония

Спад на случаите на коронавирус в Китай и Южна Корея, увеличение в Япония

Китай потвърди нови 20 случая на вируса от 11 ден по-рано, но 16 от тях са хора, които са пътували в чужбина и са влезли в страната

Като цяло в страната в понеделник са регистрирани нови 74 случая, което е малко по-малко в сравнение с предишния ден, обявиха здравните власти. Общо в Южна Корея има 8236 случая със 75 починали.

Траекторията на движение е надолу. На 29 февруари бяха регистрирани 909 случая, а в неделя 76.

В Южна Корея за първи път възстановителите се от коронавирус са повече от заболелите

В Южна Корея за първи път възстановителите се от коронавирус са повече от заболелите

Република Корея има най-много случаи на коронавирус в Азия след Китай

Още 303 души са се възстановили и са изписани, поясниха от Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията. Общо 1137 души са се възстановили.

За трети пореден ден ние виждаме повече изписани в сравнение с новите потвърдени случаи, но ние не трябва да забравяме урока, който научихме, подчертаха властите.

Южна Корея отчита забавяне на разпространението на коронавируса

Южна Корея отчита забавяне на разпространението на коронавируса

Общо в страната има 7869 случая, 66 души са починали

Официални представители поясниха, че продължават да се появяват "спорадични огнища" в най-засегнатите райони, най-вече в югоизточния град Тегу.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 153 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 146 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 169 000 случая и над 6500 починали в 148 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".