В Белград за 18-а поредна събота хиляди излязоха на протест срещу управлението на президента на Сърбия Александър Вучич. Опозицията обвини властите, че са готвели провокация, за да се стигне до насилствено потушаване на протестите, предаде БНТ.

За тази седмица протестиращите бяха обявили, че ще шестват до сградата на частната телевизия "Пинк" заради - както се твърди - "пропаганда" в полза на Вучич. Един от редовните оратори обаче - актьорът Бранислав Лечич, обясни, че това е било за заблуда на противника. Той обвини властите, че са готвили провокация, за да се стигне до сблъсъци при демонстрацията.

"Очаквам да се случат промени. Да свалим тази власт, която според повечето хора, е най-лошата досега." - споделя Милош Вукович.

Не се осъществи намерението тази събота протестът да е най-мащабен - с хора от цялата страна. Опозиционните лидери обаче участваха в преместването на загражденията от ремонтирания в момента централен белградски Площад на републиката. Също и в скандиранията Вучич да си ходи и да се лекува.