Границата е единственото общо нещо между Украйна и Русия. Това констатира новоизбраният украински президент Владимир Зеленски, цитиран от УНИАН и ТАСС.

След всяко "довиждане" ще дойде "добър ден", със сигурност. Отдавна мисля за "общите" неща между Украйна и Русия. Действителността е, че днес, след анексирането на Крим и агресията в Донбас, ние имаме само едно останало нещо, което е "общо" - това е държавната граница. 2295 километра и 400 метра "общо". Русия трябва да върне контрола над всеки милиметър на украинската страна. Само тогава ще можем да продължим да търсим нашето "общо", написа той във "Фейсбук", коментирайки изказване на руския лидер Владимир Путин.

Украйна избрала Зеленски, защото била уморена от Порошенко

Украйна избрала Зеленски, защото била уморена от Порошенко

Такова мнение изрази руският посланик в САЩ

Той подчерта, че забраната за износ на петролни продукти, отварянето на офиси за бързо издаване на паспорти и натурализиране на жители на окупираните територии и задържането на украински граждани няма да помогнат за сближаване.

И такива отношения не могат да се нарекат "братски", убеден е Зеленски.

По-рано Путин говори в подкрепа на "общо гражданство" за граждани на Русия и Украйна. Според него общо гражданство ще направи държавите по-силни и по-успешни.

Военен съветник на Зеленски заплаши противниците на Украйна с неочакван удар

Военен съветник на Зеленски заплаши противниците на Украйна с неочакван удар

Киев бил готов да нанесе удар "там, където не го очаквате"

"Ако издадем паспорти на украинците в Русия, ние неизбежно ще постигнем очаквания резултат", отбеляза руският лидер и каза "довиждане" на журналистите на украински език.