Белгийка оцеля шест дни заклещена в преобърнат автомобил без храна по време на един от най-горещите периоди в историята на страната, информира АП.

Жената излязла от пътя и катастрофирала в гора миналата седмица до югоизточния град Лиеж. Дни по-късно колата с жената била открита от роднини, които уведомили властите.

Първа жертва на горещините в Белгия

Първа жертва на горещините в Белгия

66-годишната жена е намерена от съсед в четвъртък следобед

45-годишната жена коментира пред местната медия RTBF от болничното легло, че през първата нощ в автомобила телефонът й постоянно е звънял, но тя е изпитвала силна болка и не е можела да се добере до телефона.

"На следващия ден телефонът спря да звъни. Знаех, че батерията се е изтощила. Опитвах се да крещя, когато чувах хора, но очевидно никой не ме е чул", разказа тя.

Рекордна температура в Белгия -  близо 42 градуса по Целзий

Рекордна температура в Белгия - близо 42 градуса по Целзий

Вчера в Люксембург температурата достигна рекорд от 40.8 градуса

През миналата седмица температурите в Белгия достигнаха над 40 градуса по Целзий, но жената успяла да оцелее благодарение на водата, която е успяла да събере вследствие на буря.

Първо горещината беше задушаваща. Успях да отворя вратата с крак. След това започна да вали и беше приятно. От друга страна трябваше да спя във вода две нощи. Беше студено и треперех през цялото време, разказа пострадалата жена.

Тя разкри, че се е опитвала да пие вода от малка кутия за дъвки, а също така е дъвчела дървена клонка. Не е чувствала особен глад.

Най-тежкото нещо беше да лежа върху счупено стъкло, разказа още тя.

"Помислих си, че никога няма да се измъкна. Но исках да живея с децата си. Не исках да си мислят, че съм направила нещо глупаво, като да се самоубия. Не, беше инцидент", заключи жената.