С.В. Дейт чака пет години да попита президента на САЩ Доналд Тръмп един въпрос: "Господин Президент, след три години и половина (президентство), съжалявате за всички, всички лъжи, които изговорихте на американския народ?".

Въпросът беше зададен на брифинг на Тръмп в Белия дом в четвъртък. Той отговори на въпроса с въпрос "за какво" и "за този, който е направил".

"Вие направихте", продължи Дейт, който е кореспондент на Huffington Post в Белия дом. "Десетки хиляди", започна да казва журналистът преди Тръмп да го прекъсне и да се обърне към друг журналист, който зададе въпрос за данъците.

През юли "Вашингтон пост" писа, че американският лидер е изрекъл повече от 20 000 "лъжи" по време на президентството си.

Пред "Гардиън" Дейт коментира, че е задал въпроса, защото за първи път е имал възможност. Той поясни, че се е опитал да зададе въпрос през март, но е бил отрязан по средата на въпроса. Журналистът поясни, че държавният глава обикновено търси едни и същи журналисти. По думите му лъжите на Тръмп ще бъдат единственото нещо от президентството му, което ще се помни след 10 г. Той не е изненадан от пренебрежението на американския лидер. С.В. Дейт ще се опита пак да зададе въпрос.