Берое победи у дома експериментален Левски с 3:1 в мач от последния кръг на Първа лига. Точни за старозагорци бяха Рубен Бригидо (28) и Мартин Камбуров (50,89). За "сините" се разписа Валери Божинов в 70-ата минута от дузпа. 

Треньорът на столичани Георги Тодоров бе дал почивка на голяма част от своите титуляри, предвид предстоящия бараж за Лига Европа срещу Етър във вторник. Това даде отражение върху играта на тима и закономерно старозагорци стигнаха до успеха. 

Левски остава на трето място в крайното класиране на Първа лига с 66 точки. Берое е четвърти с 58 пункта.

Берое - Левски 3:1
на живо

Берое - Левски 3:1, нов гол на Камбуров

Двата тима играят за честта си в последния кръг на Първа лига

Двубоят започна с точен удар на Мешка, който не затрудни Кръстев. В 12-ата минута пред Левски се откри добра възможност. Божинов намери Давиде Мариани пред наказателното поле, но швейцарецът стреля покрай гредата. 

В тези минути "сините" изнесоха играха в полето на Берое. В 19-ата минута Мариани центрира в наказателното поле, където Божинов от въздуха стреля покрай вратата. Секунди по-късно старозагорци сбъркаха при изнасянето на топката. Кълбото стигна до Мартин Петков, чийто шут бе близо до целта. 

Снимка 425067

Източник: LAP.bg

В 22-ата минута Нганиони, Унтонджи и Кръстев не се разбраха. Левият бек върна нескопосано топката към вратаря, който бе изпреварен от Камбуров, но нападателят не успя да порази вратата. 

Берое стигна до гол шест минути по-късно. Камбуров свали с глава центриране на Василев. Рубен Бригидо засече топката от въздуха от малък ъгъл и с удар, при който Кръстев можеше да се намеси далеч по-добре, вкара за 1:0. 

Снимка 425061

Източник: beroe.bg

В 33-ата минута защитата на Берое не успя да изчисти добре топката, но Мариани стреля безкрайно неточно. Три минути след това Луи Нганиони получи травма и бе заменен от Ивайло Иванов. 

До края на полувремето не се случи нищо запомнящо се. Втората част започна с пропуск на Станислав Иванов. Младокът бе намерен отлично от Мартин Петков, но стреля неточно. 

Снимка 425066

Източник: LAP.bg

В 50-ата минута домакините нанесоха своя втори удар. Беройци отнеха топката в полето на Левски. Бригидо проби и намери Мартин Камбуров в наказателното поле. Нападателят не успя да нанесе хубав завършващ удар, но и и Кръстев не се намеси добре и позволи топката за втори път да се озове във вратата му. Попадението бе 17-о за ветерана срещу "сините". 

Постепенно темпото на мача намаля, а голови положения почти нямаше. В 69-ата минута Перниш улови удар от пряк свободен удар на Мариани. 

Снимка 425059

Източник: beroe.bg

Минута по-късно Матеус Леони фаулира в наказателното поле Станислав Иванов. Главният рефер Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която Валери Божинов реализира. Нападателят стреля в десния ъгъл и не остави шансове на вратаря на домакините. 

В 78-ата минута Кръстев се намеси отлично след удар на Камбуров. Нападателят бе намерен в наказателното поле от Стоян Иванов, освободи се от Унтонджи, но ударът му бе спасен. 

В 89-ата минута Камбуров оформи крайното 3:1. Мариани върна топката назад, където Папазов и Петков не успяха да изчистят. Стоян Иванов отне кълбото, преодоля Кръстев, а ветеранът на празна врата заби нов гол във вратата на "сините". Това бе негово 219-о попадение в елита и 18-о срещу столичани.

Снимка 425058

Източник: beroe.bg