Отборите на Пирин и Лудогорец ще имат честта да закрият есенния дял от надпреварата в Първа лига. Двата тима са като деня и нощта, но това не им пречи да излязат пределно амбицирани за успех на стадион "Христо Ботев".

Тази седмица ще бъде изключително важна за гостите от Разград. Тя започна с вълнение още от днес, след като "орлите" научиха, че ще срещнат италианския колос Милан на 1/16-финалите от турнира Лига Европа. Сега пък им предстои важно гостуване в Благоевград, а всичко ще завърши с двубоя за Купата на България срещу ЦСКА, който определено ще бъде повече от взривоопасен.

Лудогорец срещу Милан в Лига Европа!

Лудогорец срещу Милан в Лига Европа!

Изправен ли е българският шампион пред нова грандиозна стъпка на футболно величие?

При победа днес "зелените" ще зимуват като есенен шампион на страната. В момента те са изместени от върха, след като вчера "червените" им конкуренти разбиха Берое с 6:0. Въпреки важността на този мач, Димитър Димитров смята да съхрани част от своите основни играчи за визитата на ЦСКА след няколко дни. Едва ли днес на терена ще видим някой измежду Марселиньо, Ренан, Сисиньо, Вандерсон и Моци. Атаката отново ще бъде поверена на Клаудиу Кешеру, който си изкара безумен червен картон в изключително важната битка срещу Хофенхайм.

Кирил Домусчиев: Милан е голям отбор, но в Лудогорец може да се поздравим с успех

Кирил Домусчиев: Милан е голям отбор, но в Лудогорец може да се поздравим с успех

"Отново ни очакват незабравими мачове"

Ваканционното настроение вече обзема лагера на Пирин. Домакините излизат в почивка веднага след края на тази среща. Дали обаче ще посрещнат празниците с усмивка, това зависи от техните ръководители, които до 15 декември трябва да изчистят всичките си задължения към тях. Твърде вероятно е, ако това не се случи, голяма част от звездите на "орлетата" да се разбягат по време на зимния трансферен прозорец.

Милен Радуканов едва събра група от 18 футболисти. Като отново ще разчита на вече изпитаните си бойци. Припомняме, че именно пиринци взеха точка на разградчани по време на първата им среща, играна на "Лудогорец Арена".

Милен Радуканов: Спокоен съм, срещу силните отбори играем по-добре

Радуканов: Спокоен съм, срещу силните отбори играем по-добре

"Навън играем по-затворено"

Главен съдия на срещата е Никола Попов от София, с помощници Веселин Мишев и Георги Тодоров. Събитията зад двете врати ще наблюдават Ангел Баялцалиев и Рюстем Карагарен. Делегат на БФС е Валентин Чакъров, а работата на реферите зорко ще следи Константин Писков.

Геройството на "бедняците"

Геройството на "бедняците"

Ще има още много като Пирин и Верея