Ремонтът на новооткритата зала "Асикс Арена" струва 7 млн. лв., съобщава bTV. Бившата зала "Фестивална" е значително обновена.

От инвестираната сума 4 милиона са средства на "Академика 2011" и 3 милиона лева са отпуснати по договор за енергийна ефективност.

Снимка 323189

Източник: БГНЕС

На официалното откриване на реконструираното спортно съоръжение присъстваха министъра на спорта Красен Кралев, лекоатлетките Ивет Лалова и Габриела Петрова, президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов, вицепрезидентът на волейболната централа Любо Ганев.

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Премиерът обвини журналисти в политически поръчки

Съоръжението беше открито от министър-председателя Бойко Борисов.

Новото име на залата е "Асикс Арена",а договорът за спонсорство с "Асикс" е за 6-годишен период. Фирмата ще подпомага издръжката на залата със 100 000 лева годишно.

Към момента капацитетът на залата е увеличен до 2270 седящи места. Ако в нея се провеждат мероприятия като концертни и културни събития, тя може да побере до 6000 души.

Снимка 323186

Източник: БГНЕС

В залата има и нова лекоатлетическа писта с 4 коридора и пълен комплект уреди за лека атлетика. "Асикс Арена" ще е домакин на първото си състезание на 13 януари. Планувано е залата да посрещне и всички държавни първенства по лека атлетика, а на 10 февруари ще има Балканиада за юноши и девойки до 20 години.