ПП АБВ внесе сигнала си в прокуратурата срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Припомняме, че на 7 януари партията заяви на пресконференция, че разполагат с документ, които уличава екоминистъра Нено Димов, затова че месеци наред не е взел мерки за преодоляване на настъпващата водна криза в Перник, макар че е бил наясно с нея. Независимо от това обаче мерки от никакъв характер не са били предприети.

 АБВ уличава екоминистъра Нено Димов с документи

АБВ уличава екоминистъра Нено Димов с документи

Председателят на АБВ Румен Петков обяви подробности по случая с водната криза в Перник

Конкретно за язовир "Студена" във въпросната справка за септември месец се посочва, че "всички язовири за питейно-битово водоснабдяване в края на месец септември са с обеми, достатъчни за обезпечаване нуждите на водоползвателите", водоемът тогава е пълен на 32.5%. В документа за октомври единствено е посочено, че язовир "Студена" е пълен на 24.6%, няма конкретни предприето мерки от страна на ведомството.

Първите доклади с отрицателен уклон за състоянието на язовир "Студена" се появяват изведнъж през ноември, когато се въвежда и воден режим за питейно-битово водоснабдяване на град Перник и населени места в района. Тогава съоръжението е пълно на 17.9%.

Въпреки посочените доклади и водната криза в Перник преди два дни Нено Димов изказа мнение, че проблемът с водата се политизира.

АБВ внесе сигнал в прокуратурата, въпреки че МВР И ДАНС започнаха спецоперация както в Перник така и в Министерството на околната среда и водите. В Перник разследването за водната криза, а в МОСВ разследването е за боклук, внесен от Италия. В момента министър Димов се намира на разпит. Премиерът Борисов не се ангажира с това дали ще му се иска оставката, въпреки че от ДПС няколко пъти заявиха, че това е редно да се случи поне докато тече разследването. Министър Нено Димов е в правителството от квотата на Обединените патриоти.

Прокурори и следователи са в МОСВ

Прокурори и следователи са в МОСВ

Проверката за разрешителни режими за внос на боклук от Италия