"Ако премиерът е последователен в своите си действия, би трябвало, докато текат разследванията, да отстрани съответните министри, срещу които се води разследване. Ако е последователен, естествено.".

Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналистите тазсутрешните спецакции в Перник и в МОСВ.

Припомняме, по-рано спецпрокуратурата влезе в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Министър Димов е изведен от министерството и отива на разпит в прокуратурата.

От ДПС имат претенции към целия кабинет и към всички министри.

За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев
Обновена

За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев

Страните да избягват всякакви действия, водещи към ескалация

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при държавния глава по повод ситуацията в Близкия изток, според Карадайъ е бил конструктивно. Дали има опасност за България от изострената международна обстановка, лидерът на ДПС отбеляза лаконично, че вече се чули становищата на службите, които са ангажирани по темата. В момента средата и ситуацията е нормална, каза той.

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

По думите му оказвал съдействие и не е задържан

От партията разбрали след заседанието на КСНС при президента за акциите в Перник и МОСВ. Карадайъ поиска време да се запознае с целта на проверките и тогава от партията да вземат становище. Първо трябва да се запознаем с мотивите на самата акция и след това бихме могли да коментираме, отбеляза той.

През следващата седмица на първото заседание на Народното събрание след ваканцията, ДПС ще се запознаят с мотивите на БСП за вота на недоверие и чак тогава могат да се вземат съответните решения. Карадайъ подчерта, че темата за водната криза в Перник е притеснителна особено след като това се случва през ХХI век.