Прокуратурата и полицията провеждат акция в София, Пловдив и Русе. Причината за акцията е разследването срещу Пламен Бобоков.

Обект на проверката им са документи и компютри, свързани с дейността на дружеството. Това е втори обиск на офиса на "Приста ойл" в Русе, съобщи bTV.

По-рано бе съобщено за проведената акция в офисите на "Приста ойл".

Прокурори бяха влезли и в сградата на ул. "Златен рог" №20 в кв. "Лозенец", съобщи БНТ.

Претърсвания са били и на два адреса в Пловдив на ул. "Никола Карев" №49 и на ул. "6-ти септемри" №155.

По неофициална информация самият Пламен Бобоков се намира в офисите си и в негово присъствие прокурори от спецпрокуратурата и разследващи извършват претърсване и изземват документи, които касаят образуваното в края на миналата седмица досъдебно производство за търговия с влияние заради намерените чат разговори между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков по информация на БНТ.

Чатът между Бобоков и Узунов по делото за "Бадр" продължил 6 месеца

Чатът между Бобоков и Узунов по делото за "Бадр" продължил 6 месеца

Чатът сочи и към множество лични срещи

Припомняме, че това е втори път правят обиск на "Приста ойл".

Първият беше заради разследването срещу Пламен Бобоков и брат му Атанас за организирана престъпна група за внос на боклук заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Припомняме,че братята Бобокови бяха арестувани заедно с бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков заради аферата с "италианския боклук".

Според прокуратурата двамата са участвали в престъпна група, заедно с Живков, още двама бизнесмени и с бившият шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Бобоков ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор

Бобоков ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор

Страхувам се за живота си

На 19 юни специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Пламен Бобоков.

Ден преди това бизнесменът беше задържан, въпреки че според адвоката му си е платил гаранцията. По-късно през деня стана ясно обаче, че гаранцията е била платена след крайния срок.

На 21 юли Бобоков заяви, че е ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор.

Прокурор Николай Николов е подал оставка

Прокурор Николай Николов е подал оставка

Прокуратурата започна и проверка на дейността му

Два дни по-късно прокурор Николай Николов хвърли оставка. Това се случи след катоден по-рано на 22 юли прокуратурата провери цялата дейност на прокурор Николов.

На същия ден стана ясно, че Пламен Бобоков и Пламен Узунов са водили кореспонденция за делото във Върховния административен съд в продължение на 6 месеца - още от самото начало на делото.