Бюджет 2021 е продължение на балансираната фискална политика. Това заяви финансовият министър Кирил Ананиев пред депутатите от комисията по социална политика, здравната комисия и комисията по бюджет и финанси, при разглеждането на първо четене на бюджета за следващата година.

По думите му, макрорамката за следващата година е разработена в безпрецедентни условия на пандемия. Бюджетът за 2021 следва и досегашните приоритети на правителството. Според финансист номер едно той е адекватен и със своите мерки отговаря на предизвикателствата на разразилата се пандемия.

И бюджетът на ДОО мина на първо четене в комисиите

И бюджетът на ДОО мина на първо четене в комисиите

Бюджетът на ДОО няма да реши демографските проблем, според Весела Лечева

Предприетите мерки в условията на извънредно положение и в периода на извънредна епидемична обстановка предполагат увеличаване на публичните разходи на фона на по-ниски приходи, което пък съответства на временно фискално разхлабване, убеден е министър Ананиев. За догодина се предвиждат фискални стимули, които трябва да смекчат негативите от кризата с пандемията и да подпомогнат пазара на труда.

Три комисии без спор приеха на първо четене бюджета на НЗОК

Три комисии без спор приеха на първо четене бюджета на НЗОК

Без спорове депутатите приеха бюджета на НЗОК за 2021 година на първо четене.

В бюджета освен приходи и разходи има трети елемент: избори. Това коментира социалистът Румен Гечев. Ние сме на път да направим със сигурност световен рекорд да минат три бюджета за три часа, критикува той работата на комисиите. Много е вероятно да изпреварим други новини в CNN, посочи още Гечев.

За него в бюджета за догодина няма реформи. Продължават да се наливат пари в нереформирани системи, по думите му.

В крайна сметка макрорамката за догодина мина на първо четене през трите комисии.

Иван Костов: И да е нужно, Борисов не смее да втвърди мерките

Иван Костов: И да е нужно, Борисов не смее да втвърди мерките

Институциите били на ръба на безпомощност да се справят със здравната криза