Цеков Зам.-председателят на парламентарната група на НДСВ Борислав Цеков смята, че народните представители трябва да са лоялни пред обществото, а не пред лидера си, ако интересите им се разминават.

Цеков продължава да поддържа мнението си, че министърът на вътрешните работи Георги Петканов трябва да бъде сменен.

Не виждам защо трябва да сменям мнението си, каза Цеков и след като чу, че премиерът не предвижда корекции в кабинета, а самият той бе обвинен от лидера на НДСВ в нелоялност.

Борислав Цеков допълни, че не той, а хората трябва да коментират дали това, което виждат по улиците на София, съответства на думите на премиера.
Няма по-висша лоялност от лоялността към обществото и към интересите на избирателите и в тази тревожна обстановка са нужни ясни политически позиции и бързи решения, подчерта Цеков.
Според него обществото е изправено на нокти от неспособността на МВР да се справи със случващото се в София и страната. Все пак България не е страна в положението на Афганистан, коментира той вчерашната престрелка в кв. Надежда.

По думите му не може да се отхвърля категорично нуждата от промени в правителството, защото въпросът все още не е обсъждан официално на парламентарна група и групата на НДСВ няма становище по този въпрос.

Борислав Цеков посочи още, че се надява този дебат да се проведе и да не бъде безкрайно закъснял, както и вътрешното напрежение в обществото по отношение на правителството да не повлияе негативно на приемането на Бюджет 2004.

В отговор на въпрос Цеков заяви, че не вижда причина да търси личен разговор с премиера, защото става въпрос за обществен проблем и “ако премиерът не го вижда, това не е проблем на лични разговори - обществото му го казва”, категоричен бе той.