Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Петков и Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България, коментира пред БНТ бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян.

Според него "това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли".

"Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова" и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев) постигнаха също резултати".

По думите му с ДБ са работили "фантастично" в последното НС и преди това.

Манолова предлага коалиция на ДБ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Манолова предлага коалиция на ДБ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев

И с това "обединение на промяната" да управляват държавата

Във връзка с провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад".

Бабикян обясни, че резултатите от протестите продължават да дават плодове. Обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори.

"ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит".

"Тренд" отчита рекордно ниска 77% отрицателна оценка за парламента

"Тренд" отчита рекордно ниска 77% отрицателна оценка за парламента

Отслабва подкрепата за президента, за формацията Петков-Василев е 9%, ГЕРБ са първи