Смея да добавя, че забраната за пътуване до САЩ на лица, свързани с организираната престъпност и корупцията, не е ново за България. Докато бях там, отказахме достъп на десетки души. Това каза за предаването "120 минути" по бТВ Джеймс Пардю, посланик в България между 2002 година и 2005 година.

Шефката на спецсъда няма сигнали за Андон Миталов

Шефката на спецсъда няма сигнали за Андон Миталов

Това е много сериозен удар за нас

"Различното днес е, че държавният секретар посочи име. Ние никога не сме... Винаги сме били много внимателни относно личната информация на човека, на когото сме отказвали виза, както и за причината. Но да се отказва виза в България или друга държава, заради корупция или свързаност с организирана престъпност, не е необичайно", каза още той.

"Според мен много обнадеждаващи неща се случват в момента в борбата с корупцията. Предпазливо оптимистичен съм за енергията в борбата с корупцията. Новият главен прокурор е наредил задържането, повдигнал е обвинения на Васил Божков, който от дълго време е известен, предприема и други действия.

ВСС иска информация от САЩ за Андон Миталов

ВСС иска информация от САЩ за Андон Миталов

Магдалинчев не вижда причина съдия Милатов да не изпълнява функциите си на магистрат

Президентът Радев е изразявал позицията си за борбата с корупцията. Посланик Мустафа в посолството на САЩ ясно приема борбата с корупцията като важен собствен проект, има назначен нов съветник по юридическите въпроси, г-жа Ким, с опит в борбата с корупцията, и разбира се, неотдавна и много изненадващо, държавният секретар Майк Помпео обяви името на едно лице, съдия. Не го познавам лично", каза още Пардю.