Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на САЩ Доналд Тръмп по повод масовата стрелба в Тексас, при която загинаха десетки хора, съобщават от Министерския съвет.

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

20 убити и 26 ранени

"Бих искал от мое име и от името на българското правителство да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования на Вас и на семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент. Ние осъждаме този безсмислен акт на насилие, отнел живота на много невинни граждани", отбелязва премиерът Борисов.

"В този тъжен за цялата Ви страна ден нашите мисли са с Вас и с всички американски граждани", пише още министър-председателят Бойко Борисов в съболезнователната телеграма до американския президент.

Нападателят от Тексас копирал атаката в Крайстчърч

Нападателят от Тексас копирал атаката в Крайстчърч

Местната полиция е арестувала 21-годишния Патрик Крузиус

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Тексас.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

"С голямо прискърбие научих за масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която са ранени и са загинали десетки граждани. Няма причина, която би могла да оправдае този ужасяващ акт на насилие, отнел живота на невинни хора", се казва в телеграмата.

Първият ни дипломат изразява искрените си съболезнования към държавния секретар и към семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент.