В този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари. Нищо друго няма. Това заяви бившият премиер и нов стар лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след преизбирането му на Седмото национално събрание на партията.

Много искаха да ме сменят, направиха се много опити, призна Борисов и похвали съпартийците си, че не се подвели по тези искания. "Искаше им се дворът да остане без овчарското куче, но не се случи. Още имате нужда от мен, още имате нужда от кучето, защото са много подли и зли", отсече Борисов във връзка с преизбирането си.

Много мислехме с колегите вчера и днес по политическата декларация. Ние отдавна сме си казали мнението на БСП и откакто ме има - все ги побеждаваме, похвали се Борисов.

"БСП не са ми основният противник. Нашият Конфуций - Томислав Дончев каза, че това е коалицията на омразата. Защо, бе, Томи, защо трябва да ни мразят. Половината от тях бяха на заплата в кабинета на Румяна Бъчварова. За кое да ни мразят, че са яли бял хляб по време на управленията на ГЕРБ. За какво да ни мразят, какво им направиха, че да ни мразят" недоумява Борисов и запита като ГЕРБ са били лошите защо през цялото време бяха нас.

ГЕРБ искат нови предсрочни избори през есента
Обновена

ГЕРБ искат нови предсрочни избори през есента

Настояват да се постави началото на края на управлението на президентската хунта

"Кой болен мозък клати държавата днес? Кой болен мозък, когато цял свят беше затворен по домовете си в ковид кризата, клатеше държавата и гореше маските пред Министерски съвет - госпожа Нинова. Сега същият болен мозък клати държавата", изтъкна Борисов.

Той досега не е бил предупреждаван от партийни членове - без подкрепа за коалицията на ПП.

За кризата с цената на тока и олиото, Борисов заяви, че Нинова обвинявала "Кауфланд" в спекула. Понеже дали олио на промоция и се избили за него. Или е спекула да се произвежда ток на 50 лева в АЕЦ "Козлодуй" и да го продаваш 650 лева на бизнеса. Това се казва държавна спекула, категоричен бе Борисов.

Има достатъчно олио, няма нужда от паника, успокоява Нинова

Има достатъчно олио, няма нужда от паника, успокоява Нинова

Тя предупреди, че повишеното изкупуване води до увеличение на цената

"Точно вие, уважаеми, управляващи дадохте пример как се прави огромна спекула", отсече бившият премиер. ГЕРБ били градивни и предложили за тока модел за компенсации. Ако ГЕРБ управлявали цената на тока щяла да е плюс-минус два процента да се промени, защото било българско.

Същото било и за цената на газа. Смениха ръководството на регулаторите и си сложиха свой хора, посочи Борисов и добави, че за 3 секунди крадат милиони. Предложихме им три пъти да ги подкрепим, да дадат пари на църкви, манастири, джамии, синагоги, католически храмове, училища, болници, читалища, детски градини - опозиция мечта, но не го приеха, недоволен е Бойко Борисов.

НС пак не прие компенсации за общините, училищата и храмовете заради скъпия ток

НС пак не прие компенсации за общините, училищата и храмовете заради скъпия ток

Предложението на ГЕРБ беше отхвърлено с 86 гласа "за", "против" - 8 и "въздържал се" - 105

Ние не сме на думи евроатлантици от Да, България, където им избяга дори младежкото ДСБ. Аз не знам те като слушат Илиян Василев какво говорят, какви мисли им минават през главата? Предложихме им за всяко едно нещо да ги подкрепим, но нищо не приемат, отчете Борисов

"С кое клатим държавата? За това, че искаме да ви помогнем в управлението на държавата ли?", запита лидерът на ГЕРБ.

Той засегна и темата с Плана за възстановяване и устойчивост, като заяви, че Томислав Дончев оставил на ПП готов План. Още имаме инстинкта и рефлекс да гледаме на управлението да е стабилно, да е добро. Това е голям проблем за ГЕРБ, които искат да се обединят. Множеството ме предупреждаваха - не си играй с "Продължаваме промяната", сподели Борисов.

Мариците остават да работят, от 15 март работим по Плана

Мариците остават да работят, от 15 март работим по Плана

Ново енергийно дружество ще съхранява енергия в батерии

Той открои още една манипулация - във "Фейсбук" преди два дни вицепремиер написал, че се крали по 10 млрд. на година, вицепремиерът Василев казал 8 млрд. на година, премиерът пък казал 4 млрд. на година. Те милиардите ги нямат за нищо, а ГЕРБ вече не управляват от година. Набълбукват се с дългове, задължават следващото поколение и в същото време растежът на икономиката е плюс-минус 1%. Тази ли промяна желаем, запита Борисов.

Асен Василев посъветва Борисов и ГЕРБ да четат данните на НСИ за инфлацията

Асен Василев посъветва Борисов и ГЕРБ да четат данните на НСИ за инфлацията

Екипът на НСИ не е сменян

"Всички вини приехме само и само да мир, но те само, че не желаят да работят с нас, но стигнаха за председател на БНБ да се избият онази вечер. ПП искат да си сложат човек и искат да променят правилата, като вместо магистър, да сложат бакалавър", разкритикува Борисов.

Защо ме мразят? За това, че Мая Манолова стана омбудсман ли, че имаха министри ли? Назначете ни и нас така, пък ние ще ви обичаме, каза Борисов за "Продължаваме промяната" заяви, че ще дойде ден, в който ще стане ясно каква е истината. Той не знае един човек, който да харесва правителството на Кирил Петков в момента, но председателят на парламента Никола Минчев му се вижда умно момче.

Румен Петков очаква сближаване между ПП и ГЕРБ

Румен Петков очаква сближаване между ПП и ГЕРБ

Според него утре Бойко Борисов "ще сдаде лидерската позиция" в партията си

По темата за войната в Украйна ГЕРБ са категорични, че това не е военна операция, инвазия или игра - води се война. Няма никакви оправдание да бъде пощаден агресорът, каза Борисов, който винаги е бил за мирна и балансирана политика.

Във време на война нацията трябва да се държи сплотена и на 3 март като видях какво се случи - отново се разбутахме, посочи Борисов, който иска войната да спре и да бъде възстановен регионът.

Според него, когато има война, да се нарича, че е операция - категорично не е. Вместо да бъдем категорични, защото повтарям - в мир може да се говори за национални интереси, но когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има само един интерес и това е човешкият живот. За това сме толкова категорични, подчерта Борисов.

Петков: Сърцето ми е с Украйна, но няма да им изпращаме оръжия

Петков: Сърцето ми е с Украйна, но няма да им изпращаме оръжия

България подкрепя санкциите срещу Русия, но не може да санкционира руския петрол

Той изтъкна, че да се казва да бъдем против санкциите срещу Русия, ГЕРБ са възмутени от това. Да тръгваш на европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да има декларация за санкциите - това не е сериозно.

За колата на бившия финансов министър Владислав Горанов, Борисов го запита с коя джипка е сега. След като 3-4 седмици беше викан Владислав Горанов, че едва ли не иска да напусне страната с крадена джипка, нарочни пресконференции в МВР и обслужващата клика едва ли не Горанов откраднал джипа. Лошият вкус обаче оставал.

Малко по-рано на Националното събрание на ГЕРБ пристигна и председателят на ЕНП Манфред Вебер.