Липсата на доверие към властта пречи за справяне с кризата. Тази позиция изрази пред БиТиВи Атанас Атанасов, лидер на ДСБ. Борисов не смее да въведе тежки ограничителни мерки. Невежеството убива повече от пандемията, категоричен е Атанасов. Има голямо напрежение в българското общество, затова и Борисов пипа с кадифена ръкавица, както обясни той.

По думите му с бюджет 2021 се наливат пари в публичния сектор, с което премиерът си купувал спокойствие. Вярно е, че премиерът и президентът са като кучето и котката, критикува Атанасов. Според него трябва да се свика КСНС. Здравната криза застрашава националната сигурност, убеден е лидерът на ДСБ. Борисов стиска властта, защото иска да дойдат парите от Европа и да ги разпредели в обръчите от фирми, по думите му.

Ананиев: Продължаваме балансираната фискална политика
Обновена

Ананиев: Продължаваме балансираната фискална политика

По думите му, макрорамката за следващата година е разработена в безпрецедентни условия

Според него на златните кюлчета от снимката в спалнята на премиера имало лика на Бойко Борисов. Прокуратурата да провери кой произвежда тези кюлчета, настоя лидерът на ДСБ. Това един изключителен скандал, убеден е той. Премиерът вместо да се занимава със здравната криза, се радва на образа си на златни кюлчета.