Днес, зам.- кметът по образование, култура Мирослав Боршош изпрати писмо до министъра на образованието и науката. Според него не е вярно, че бюджетът за детските градини трябва да се актуализира.

Знаете, че въпросните средства са гласувани и заложени в бюджета за тази година. В този смисъл актуализация не е необходима. Промяната на наредбата, която да улесни достъпа на родителите до компенсации, е единственото необходимо и възможно действие, добави Боршош.

В заключение той заяви, че няма смисъл казусът да бъде политизиран.

МОН към Фандъкова: Да не прехвърля свои проблеми на нас и да не бърка в нашия джоб

МОН към Фандъкова: Да не прехвърля свои проблеми на нас и да не бърка в нашия джоб

По повод недостига на детски градини

Припомняме, вчера Министерство на образованието реагира на искането на Столична община да се облекчи достъпа до компенсации за децата извън общинските детски градини и да се увеличи повече от два пъти размера на тези компенсации.

След като Столична община отчете поредна година недостиг на места в детските градина кметът Йорданка Фандъкова се опита да прехвърли отговорността на районните кметове, избрани от ДБ или БСП. Преди класирането тази година въведената електронна система се наложи да бъде отворена отново, за да се допопълнят данни, което обаче породи отново подозрения на родителите.

За първи път тази година бе въведен критерий уседналост, но въпреки това близо 10 000 деца останаха без места.