Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е подал втора жалба наложените му санкции по закона "Магнитски", съобщи bTV. Тя е подадена пред Службата за контрол над чуждестранните активи към Министерството на финансите на Съединените щати и пред Държавния департамен.

Според жалбата, Пеевски може да представи правни и фактически основания за премахване на санкциите, да изисква информация от Министерство на финансите, както и да обжалва решенията пред федералния съд на САЩ. Министерството на финансите трябва да постави мотивите за действията си.

ЕП подхваща казуса със санкциите за българи по "Магнитски"

ЕП подхваща казуса със санкциите за българи по "Магнитски"

Евродепутатите питат как ЕК възприема действията на САЩ

Първата жалба беше внесена в българския върховен административен съд. Пеевски иска заличаване на ограниченията по закона "Магнитски", става ясно от официално писмо, разпространено до медиите от адвокатската кантора "Морган Луис".

Припомняме, на 2 юни САЩ обявиха трима българи, които попадат под санкциите на Глобалния закон Магнитски - Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков. Като реакция Министерският съвет прие решение Министерството на финансите да публикува списъци на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC).