В политическите програми на партиите има много констатации, но няма визия. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.

"Няма визия, пълно е с констатации от рода "добре би било". Сигурно скоро ще спра да чета програми. Когато произвеждаш химикалки, няма значение дали е в центъра на София или Видин, разходите са едни и същи. За да се получат по-високите заплати е нужно те да се изкарат. Мисленето за заплатите трябва да се промени." - коментира той в предаването "Денят ON AIR".

"Като чета в някои политически програми какво има и ми настръхват косите, връщам се 10-15 г назад. (...) Например някои говорят за пренасочване на средства към частните пенсионни фондове, което значи да вземем пари от сегашните пенсии." - посочи синдикалният лидер.

Той обаче вижда и неща, които го карат да не е чак такъв песимист.

"Започва да прозира разбирането, че трябва да се спре войната със заплатите и да се обърне повече внимание на заплащането. Без квалифицираните работници нищо не може да се случи. Евтин труд и ниски заплати при квалифицирани служители може да има само в условията на диктатура. Хората, които си тръгват, може да живеят и по-зле след това, но не се връщат назад и не го признават." - подчерта Димитър Манолов.

Димитър Манолов: Много хора няма да имат стаж за пенсия

Димитър Манолов: Много хора няма да имат стаж за пенсия

Не са се осигурявали...

Той е на мнение, че пенсионерите, които са имали пенсия 300 лева и вече ще получават 310 имат повод да не са доволни.

"От лятото насам има много енергия, която се натрупа, но и много омраза се натрупа. Работата е на смърт, ругаят се, псуват се, с лексика хамалска се борави." - отбеляза Манолов.

От КТ "Подкрепа" искат държавата да плати здравните вноски на работниците от спрените бизнеси

От КТ "Подкрепа" искат държавата да плати здравните вноски на работниците от спрените бизнеси

Още при приемането на ПМС 325 имало неясноти