Административният съд в Бургас не даде ход на делото, което трябваше да реши законно ли е брегоукрепването, под формата на хотел, над бившия "Шофьорски плаж". Това съобщи БНТ.

В съда днес липсваше защитник на фирмата изпълнител под претекст, че е в болнични и извън в България, обаче, дойде адвоката на собственика на обекта край Алепу.

Адвокат на "Алепу Вилидж" Петър Кошничарски коментира, че съдията щял да каже каква е истината на базата на доказателствата по делото и на това, което изложат страните. Като ги представим тези доказателства, ще ги видите.

Откриха нарушения при издаването на разрешителното за строеж на Алепу

Откриха нарушения при издаването на разрешителното за строеж на Алепу

Назначени са техническа, съдебно-оценъчна и екологична експертиза

Същевременно адвокатът на Община Созопол Юрий Бошнаков изрази друга позиция. Според него тезата на Окръжна прокуратура е не състоятелна, тъй като оспореното разрешение за строеж касае изграждането на обект, обем, различен от този, за който е издадено първоначалното разрешение за строеж.

Според прокурора Христо Колев отново делото е било отложено. По думите му не е бил даден ход на същото поради процесуални причини. Редовно са призовани този път всички страни, но са представители болнични и невъзможност за участие поради командировка в страната.

Съдът отложи делото за строежа на "Алепу"

Съдът отложи делото за строежа на "Алепу"

Причината - една от фирмите инвеститор не била призована в срок

Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото не започна заради липсата на представител на фирмата инвеститор.

Припомняме, случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол да извърши незабавна проверка на законността на строежа на плаж "Алепу".