Коалиция ГЕРБ -СДС внесе 9 999 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК). От партията са събрали 32 000 подписа, но внасят 9 999, защото такива са изискванията на Изборния кодекс.

Пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов заяви, че от ГЕРБ са оптимисти, относно предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Има добра организация по места и голяма мобилизация на симпатизантите на бившата управляваща партия, каза още той.

ГЕРБ все още не са готови с листите си за парламентарния вот. Няма яснота и дали лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов ще бъде в тях, поясни Митов. "Ние сме единствените, които стоим стабилно срещу хаоса", допълни той.

Не е ясно дали и самият Митов би бил отново кандидатът на ГЕРБ за министър -председател при хипотезата, че ГЕРБ получат мандат за съставяне на правителство в следващия парламент.

Отиваме на тези избори с енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предишните парламентарни избори. Уверени сме, че българските граждани ще й дадат най-голямото доверие сред всички политически партии. Правим промени на програмата и на посланията си. Съвсем скоро ще представим тези промени, увери Митов.

Според Митов, от ГЕРБ са съзрели евентуална намеса в Изборния кодекс от страна на служебното правителство. Митов отсече, че кабинетът се превръща в предизборен щаб на президента Радев.

Засега регистриралите се партии в ЦИК са "Изправи се! Мутри вън" , Коалиция "Българските патриоти", Коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република", "Републиканци за България" и ДПС. и "Има такъв народ".