Средството за адаптация към световните промени е представеният миналата седмица проект на план за възстановяване, по който България ще получи над 12 млрд. лв.

Този коментар направи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, съобщиха от пресцентъра на партията.

Борисов разпореди реорганизация в големите болници

Борисов разпореди реорганизация в големите болници

Разкриват се по 200 легла

Той критикува предложения проект заради липсата на визия затова как да изглежда България и заради липсата на решения по основния проблем пред страната - демографския срив и необходимостта от инвестиции в хората.

Реформите, за които става дума, са изброени накрая на документа и са абсолютно несвързани с цялото му съдържание. Този документ представлява един шопинг лист, т.е. администрацията е седнала, видяла е нещата, от които знае как се краде, видяла е нещата, които не са свършени за два програмни периода, и всичко това го е набутала в един списък. Държим се като човек, който е получил купон от някой магазин и може да си купи някакви неща с намаление, без да е сигурен дали те са това, което задължително му трябва, за да си промени живота", заяви Иванов.

Борисов се чувства най-сигурен, няма да затваря държавата

Борисов се чувства най-сигурен, няма да затваря държавата

Здравите да работят, заразените да са карантинирани, а болните да бъдат лекувани

Той остро критикува и самите мерки, които провежда в коронакризата премиерът Бойко Борисов.

"Спомняте си какъв рейтинг имаше Бойко Борисов в първата вълна на коронакризата. Сега той се намира в пропаст от гледна точка на недоверие и с този отрицателен капитал на доверие трябва да се справи със следващата коронакриза. Сега Бойко Борисов взима решение да качи заплатите на докторите и особено на медицинските сестри. Това решение трябваше да бъде взето в първия момент, в който стана ясно, че ние ще имаме коронакриза и ние сме призовавали затова. Ясно е, че големият проблем не лекарствата, не са леглата, не са обдишващите апарати.

Борисов гарантира финансова стабилност поне до ноември догодина

Борисов гарантира финансова стабилност поне до ноември догодина

Лекарите ще получават по 600 лв. допълнително към заплатите си до края на 2021 г.

Хората. Медицинските сестри и докторите, които трябва да обслужват тези легла и хора. И ние отдавна трябваше да сме ги мотивирали да останат тук, а не да бягат. Това е пример за похарченото, пропиляното време и пари", смята Иванов.