"Давам ви пари, за да сте по-добре". Така бившият социален министър Иван Нейков коментира в сутрешния блок на БНТ решението на правителството за отпускането на допълнителни пари в различните сфери, което кабинетът прави през последните дни.

По думите на експерта обаче това са харчове, а не конкретни мерки за справяне с кризата от COVID-19. "Правителството само сърба попарата от това, което не направи. Няма на кого да се сърди", каза Нейков и допълни, че е имало липса на реформи.

Нейков е убеден, че зад тези пари не стои очакване, че нещо трайно ще се промени.

С 82,5 млн. лв. подкрепят животновъдите

С 82,5 млн. лв. подкрепят животновъдите

Обмислят помощ и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите

Икономистът Красен Станчев, който също присъства в студиото на БНТ отправи критика към предприетите действия на правителството. "Правителството на България има около 10% от БВП резерв. Тези средства трябва да се съсредоточат към рисковите групи от хора", отчете Станчев.

До момента се създадоха стимули да отидеш и да се помолиш. Сега се създават стимули да отидеш и да поискаш повече. По схемата 60/40 запазването на доход е някъде 420 лв. на месец, поясни Станчев.

Втора седмица безработните са повече от постъпилите на работа

Втора седмица безработните са повече от постъпилите на работа

Новорегистрираните безработни са общо малко над 234 000 души

Той посочи, че има не обмисляне на нещата и има предпоставка за създаване на трайно безработни. Ако се продължава така, парите ще свършат. От друга стана, икономиката се държи добре, каза още икономистът.