Някой е направил фалшив профил във "Фейсбук" с имената и снимки на зам.-председателя на Столичния общински съвет (СОС) и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, съобщава той в социалната мрежа. Призовава фалшивата страница да бъде докладвана и хората да не се доверяват на подобни профили в социалните мрежи. В данните на фалшивата страница е посочено, че Георгиев работи за борса за криптовалути

"Не се доверявайте на фалшиви профили в социалните мрежи и не споделяйте личните си данни в комуникация с тях. Подхождайте с внимание и доза мнителност към необичайни предложения за бързи печалби", апелира той.

Повдигнаха обвинения за измамата с профила на великотърновската общинарка

Повдигнаха обвинения за измамата с профила на великотърновската общинарка

Хакерска атака и последвала измама за пари

Георги Георгиев посочва, че фалшивите страници вместо с 9500 последователи са по един - двама. Той призовава са внимание към необичайни съобщения и допълва, че чрез чат ботове измамниците усъвършенстват техниките си за привличане на вниманието.

"Благодаря на гражданите, които ми изпратиха информация за съмнителните страници и са ги докладвали като фалшива в социалната мрежа", пише Георгиев. Посочва още, че са предприети всички необходими действия и е сигнализирал МВР.

Измамници искат пари с фалшиви имейли от името на европейски и български служби

Измамници искат пари с фалшиви имейли от името на европейски и български служби

Под претекст, че получателят се разследва заради детска порнография

"Подобни опити за измама се случват всеки ден. Бъдете внимателни", апелира отново зам.-председателят на СОС.

"Всъщност профилите са не един, а поне три. Докладвани са и съм подал доклад към ГДБОП", заяви той пред Нова телевизия. По думите му с помощта на чат-ботове се води неангажиращ разговор, в който фалшивият профил благодари за подкрепата и отправя оферти за сделки с криптовалута.