Окончателно решение за нови цени на парното и топлата вода ще бъде прието на 7 април, съобщи БНР.

В еднодневен срок всички представители на енергийните дружества, гражданските организации и институциите, които изказаха становищата си в рамките на заседанието, ще получат отговор.

Според думите на омбудсмана Мая Манолова, която присъства на днешното заседание на енергийния регулатор, в "Топлофикация" е останал един буфер от 27 процента, които биха могли да ползват сега и да не се стигне до това драстично повишаване с 22 процента цената на парното в София.

Стотици освиркаха КЕВР заради високите цени
Обновена

Стотици освиркаха КЕВР заради високите цени

Покачването е абсолютно необосновано, категорична е Манолова

На практика столичани спонсорират столичната "Топлофикация", която въпреки тази протекционистка политика от страна на КЕВР по отношение на нея продължава да трупа загуби.

Припомняме, днес по обяд стотици граждани се събраха пред сградата на КЕВР, за да протестират срещу повишаването на цените на парното и топлата вода, след като евергийният регулатор взе решение за повишаване с 30% на цената на природния газ.

Въпреки уверенията на шефа на КЕВР Иван Иванов, че новата цена на газа не би трябвало да повлияе на цените на стоките и работодателските организации и бизнесът скочиха срещу решението на КЕВР.