Кметът на столичния район "Панчарево" Николай Гюров настоява за пренасочване на мача от 21-вия кръг на efbet Лига между ФК ЦСКА-1948 и ПФК Левски, който е предвидено да се проведе от 15.00 ч. в събота на стадион "Витоша" в село Бистрица, съобщават от районната администрация.

Гюров се обосновава с направени анализ на риска и оценка на въздействието, които сочат, че стадион "Витоша" и с. Бистрица нямат капацитет да посрещнат интереса, съпровождащ спортно събитие от подобен ранг.

Обвиняват футболни запалянковци за бой и грабеж в София

Обвиняват футболни запалянковци за бой и грабеж в София

Някои от тях са в неизвестност

"Стадионът в с. Бистрица е разположен в началото на населеното място в непосредствена близост до неурегулирано кръстовище на основната пътна артерия между София, Бистрица, Самоков и редица туристически обекти в района. Няма буферни паркинги, които да осигурят безпрепятственото паркиране на личните автомобили на футболните фенове", коментира районният кмет.

Той допълва, че през уикенда и без съсредоточаване на футболни фенове придвижването на жителите на с. Бистрица е силно затруднено поради големия трафик към планината и прилежащите туристически обекти. По думите на Гюров провеждането на футболната среща ще е "предизвикателство" за полицията и за администрацията. Според кмета и екипа му няма гаранции за безопасността на жителите на с. Бистрица и феновете на двата футболни отбора.

До момента районната администрация не била информирана официално, че мачът още се състои на стадиона в с. Бистрица и не било ясно дали е разработен план за охраняване на събитието и за регулиране на движението.

Над 3 млн. лв. са несъбраните вземания на дружеството, управляващо стадион "Българска армия"

Над 3 млн. лв. са несъбраните вземания на дружеството, управляващо стадион "Българска армия"

И други спортни дружества имат задължения

"Смятам, че здравият разум трябва да надделее и всички компетентни органи, отговорни за провеждането на тази футболна среща, ще реагират навреме и ще изберат друго спортно съоръжение за събитието", подчертава кметът "Панчарево".

Гюров е категоричен, че в случая не е съобразен рискът и не са анализирани капацитетът и възможностите на мястото, като по този начин не е защитен общественият интерес.

Официалната позиция на районната администрация ще бъде изпратена до БФС, СДВР и др.