Има тежък недостиг на някои места в администрацията. Това заяви Ваня Григорова, икономически съветник на КТ Подкрепа, пред бТВ.

По отношение на съкращенията, обявени от Асен Василев в държавната администрация - "нашите членове в администрацията са готови на протести", предупреди Григорова.

Същите заявки се правеха от ГЕРБ, орязваха се хората, на които работят и се назначаваха калинки на тяхно място, даде за пример Ваня Григорова.

Ваня Григорова е категорична, че никога не намаляват работните места след вдигане на заплатата, а МРЗ не трябва да е 710-720 лв., а минимум 750 лв.

Синдикатите в защита на държавата от популизма на Асен Василев

Синдикатите в защита на държавата от популизма на Асен Василев

Ако съкратят администрация, означава да останем без държава

Относно проблемите във ВиК-дружествата Григорова смята, че проблемът там е тежко недофинансиране, разпадаща се инфраструктура, 80% загуби, няма как да имаш достатъчно приходи, че да покриваш разходите си.

Тя коментира и темата с цената на електрическата енергия. За битовите потребители е възможно да се замразят цените на ел.енергията, най-малко поради факта, че те не са на свободния пазар, а в споразумението на новото правителство е записано, че ще се положат усилия от 1 януари 2022 г. да не излизат на свободния пазар, за фирмите - няма как.

По думите й - първият възможен ход е да се проведат сериозни разговори с ЕК, за да може да запазим произвежданата ел. енергия за вътре в страната - нищо няма да помогне друго за запазване на цените. Продажбата на нашите съседи доведе до ръст на цените. Друга мярка е премахване на ДДС върху ел. енергията, но тя е палиативна и недостатъчна.

От понеделник започват компенсациите за ток от 110 лв./мвтч

От понеделник започват компенсациите за ток от 110 лв./мвтч

Днес и понеделник ще приключи подписването на договорите с всички доставчици