Единствената маймуна с лична карта в България е звездата в новата програма на постоянния Софийски цирк на сцена.

Премиерата на първия спектакъл за сезона есен-зима 2011-2012 е на 1 октомври 2011, а мястото  - салонът на читалище „Цар Борис Трети" (бившето „Валентин Андреев"), което се намира на ул. Клокотница №29, до градинката на Централна гара.

Документите на маймунката са сертифицирани от Европейския съюз. Руди е на 18 години, от породата лапундер. Като се има предвид, че тези животни живеят около 30 години, може да се приеме, че новата звезда на цирка е мъжкар в разцвета на силите си, изтъкват от цирка.

Столичният цирк е подготвил още един нов атракцион, наречен „Вълшебната гора". В нея живеят заедно кучета, котки, гълъби, понита, лами, щрауси, дори паун.

Номерът е подготвен специално за новия сезон под ръководството на доайенката Мария Йорданова. На сцената своя дебют ще направи и младият артист Ивален Йотов, който ще се появи с 4 огромни питона и една игуана. Световноизвестният жонгльор на свободна тел Ангел Божилов също се включва в програмата.

С нов въздушен номер от акробатиката се представя и Леонсия  Докузова, която съчетава кариерата на цирков артист с дежурства като медицинска сестра в Пирогов. Клоуните този път са Таки и Дада, които наскоро се върнаха от Киндер фестивала в Норвегия със специалната награда.

Драгомир Драганов отново е водещ на спектакъла и съпродуцент със Силвестър Лолов.

Цените на билети са от 6, 8 и 10 лв. за всяко едно представление.

Двучасовите спектакли с антракт са всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. Резервация и информация за групови посещения се дава на касата и на телефон 02 / 931 33 99.

В официалния сайт на Софийския постоянен цирк на сцена на адрес www.sofiacircus.com също е на разположение за почитателите на цирка.