Летище София остава отворено само за пътуващи, съобщиха от оператора на аеропорта.

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната поради COVID-19, в двата терминала на летището ще бъдат допускани единствено пътуващи. На входовете ще бъде измервана телесната температура. Мерките са с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците.

Росен Желязков: България не затваря своите граници

Росен Желязков: България не затваря своите граници

Мерките, които взимат другите държави във връзка с коронавируса затрудняват изключително много свободното движение на стоки и хора

В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките.

В тази връзка четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради. Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука" са отворени за пътници и товари

ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука" са отворени за пътници и товари

В Сърбия работят летищата "Никола Тесла" в Белград и "Константин Велики" в Ниш

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването. На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват информационни препоръки.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в отделните държави, пътниците могат да се информират от сайта на Министерство на външните работи.

Летище София препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свързват със съответната авиокомпания.

Още седем нови случая на коронавирус в страната
Обновена

Още седем нови случая на коронавирус в страната

Новината съобщи премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет