Мафията в България в последните години не е свързана с криминални, а с политически структури, обществени поръчки и еврофондове.

Тази теза застъпи разследващият журналист Слави Ангелов в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Общинарят от БСП, замесен с Очите, крил тефтер с дължимото за боса

Общинарят от БСП, замесен с Очите, крил тефтер с дължимото за боса

Заедно с Бенчев е хванат и екс депутат от ДПС

Поводът за коментара му е арестът на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул, заедно със заместник- председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев от гражданската квота на БСП.

Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, заловен с Очите

Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, заловен с Очите

Задържан е за 24 часа

"Мафията в България през последните години не е свързана с тези криминални структури - говоря за истинската мафия, а с политически структури много повече, с обществени поръчки и еврофондове. Все пак не можем да отречем, че Митьо Очите освен всички уникални качества, които притежава физически и др. Той е нещо като машина на времето. Винаги, когато през 2016-2018 г. си казваме времето е различно, България е друга държава, ние сме европейско място, се появява Митьо Очите, за ни каже: не хора - вие бъркате, ние се намираме в 1992 -94-та година", коментира журналистът.

БСП се разграничи от общинския си съветник, заловен с Очите

БСП се разграничи от общинския си съветник, заловен с Очите

Настоява да напусне Общинския съвет на Бургас

Той допълни, че по принцип от това са засегнати всички партии в България.

"Но прави впечатление, че при БСП лицемерието е в много по-голяма степен, тъй като това е една партия, която е пълна с милионери, които се правят на социалисти, но всички тези милионери са си класически капиталисти. Но цялата тази идеология е, за да си преразпределят ресурси", коментира Ангелов.

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Късно тази вечер, на пункта „Капитан Андреево“…

По думите му сега това учудване, което демонстрират в левицата, е много смешно, тъй като и в Бургас и в цяла България знаят за тези контакти.

"Този пример със заместник-председател на общинския съвет е пример и за една друга уникална несправедливост - това са субсидиите, които са насочени към селското стопанство, които не защитават малкия и среден бизнес, които наистина имат нужда от това нещо, а защитават един кръг от зърнопроизводители, така наречените зърнари, които вълнени чорапи влизат в едни лъскави поршета", коментира още той.

Според Ангелов Митьо Очите е рисков играч, който години наред не е имал нищо на свое име.

Присъдите, които Митьо Очите има, са три - двете за организирана престъпна група в района на Бургас, а другата в Несебър. Третата присъда е за пране на пари. Така реално присъдата, която Очите е лежал, тъй като тя е най-голяма, е тази за пране на пари.

Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

Разследването съдържа 34 тома с доказателства...

"Ако бяхме в САЩ, той щеше да лежи около 16 години и нямаше да бъде прострелян", коментира Ангелов.

Слави Ангелов изтъкна и ключовата роля на управителя на фирмата -служител на МВР, началник на почти всички управления в Бургас и след това началник на сектор "Криминална полиция ".

"Може ли да си представите каква мотивация е имал да работи в МВР, за да може, когато напусне, веднага да отиде да работи за човека, който е може би най-големият враг на МВР не само в Бургас, но и в цяла Югоизточна България".