Майката на убития през миналата година край Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова е подала молба да бъдат разделени близнаците Борислав и Валентин Динкови, които по нейна информация са в една килия в следствения арест.

Тя е подала молбата до съдия Боян Кюртов, който гледа делото срещу двамата братя, обвинени, че са помогнали за бягството зад граница на Рангел Бизюрев, който е сочен за физически убиец на Малинов, съобщи Нова телевизия.

За да почне делото срещу Динкови се изчаква екстрадирането на Бизюрев от Дания.

Атанаска Бакалова е разбрала през декември, че близнаците са в една килия. Получила потвърждение за това и от познати, които са ходили на свиждане в ареста при свои близки.

Делото срещу близнаците от Цалапица бе отложено

Делото срещу близнаците от Цалапица бе отложено

Прокуратурата иска да разпита Рангел Бизюрев у нас

"В момента те имат голяма възможност да се наговорят какво да излъжат. Разбрахме преди няколко месеца, че лъжат на всеки направен им разпит. Прехвърлиха всичко на Рангел Бизюрев", коментира тя.

Темата коментира и БНТ. На запитване от националната телевизия Министерство на правосъдието отговаря, че ръководството на затвора в Пловдив не е получавало специални указания от Районния съд двамата да бъдат настанени в отделни спални помещения.